Upload af svg-filer i WordPress – Sådan gør du


Læsetid: 2 min læsning

Velkommen til dag 01 af vores WordPress-julekalender. Kig forbi hver eneste dag helt frem til jul, hvor vi vil poste nye tips og tricks relateret til WordPress hver eneste dag.

Hvis du ønsker et overblik over alle vores opslag i løbet af julen kan du se det på dette opslag

Hvad er svg-filer og hvornår bruges de?

SVG er en forkortelse af ”Scalable Vector Graphics”, som man på dansk vil kunne oversætte til skalerbare vektorgrafikker.

SVG filer er dermed vektorgrafik, hvilket giver formatet en fordel over nogen af de mere gængse billedformater såsom PNG og JPG som består af pixels. Fremfor at billederne bliver pixeleret når de skal vises et større format end hvad de er lavet til, så vil en vektorgrafik altid stå knivskarpt. Det betyder f.eks., at hvis man har anvendt vektorgrafik på et visitkort, så vil man kunne tage selv samme grafik og smide op på et kæmpe Billboard i New York, uden at den vil miste kvalitet.

Jeg kan ikke uploade SVG filer i WordPress?

Ja, helt korrekt. Som udgangspunkt kan du ikke uploade SVG filer i WordPress. I denne guide vil jeg vise dig hvordan du vil kunne få lov til at uploade SVG filer i WordPress – Helt uden brug af plugins! Vi kan godt lide at holde vores WordPress installation helt clean, hvorfor vi altid anbefaler denne løsning fremfor et plugin.

Kode som tillader SVG filer i WordPress

Med nedenstående kode, vil du fremadrettet kunne uploade SVG filer direkte i dit WordPress mediebibliotek. Husk dog, at du bør opbevare din kode forsvarligt, hvor den skal indsættes i din functions.php placeret i dit childtheme

//ENABLE SVG UPLOADS

function cc_mime_types($mimes) {
$mimes[‘svg’] = ‘image/svg+xml’;
return $mimes;
}
add_filter(‘upload_mimes’, ‘cc_mime_types’);