Sæt en grænse på revisioner og hold din database clean


Læsetid: 2 min læsning

Velkommen til dag 06 af vores WordPress-julekalender. Kig forbi hver eneste dag helt frem til jul, hvor vi vil poste nye tips og tricks relateret til WordPress hver eneste dag.

Hvis du ønsker et overblik over alle vores opslag i løbet af julen kan du se det på dette opslag

Med dette snippet kan du sætte en grænse på revisioner som WP skal gemme!

I dagens låge har vi et snippet, som vi selv benytter på alle vores sider. Personligt finder vi det yderest anvendeligt fordi det hjælper os med at holde vores sider clean for alt muligt gammelt indhold som alligevel ikke skal bruges. Helt overordnet omhandler det revisioner. Vidste du, at WordPress gemmer en revision hver gang du trykker opdater på en side? Dette gør WordPress for at holde backups af tidligere versioner af en pågældende side hvis du skulle ønske at rulle tilbage fordi noget indhold er gået tabt.
Vi har dog før set tilfælde hvor der har været gemt op imod flere tusinde revisioner af en pågældende side, hvilket ikke giver særlig meget mening – Hvorfor skulle man dog vælge at gemme revision som er over et år gammelt? Dagens snippet kan dermed hjælpe med at sætte en begrænsning på antal af revisioner som WordPress skal gemme.
Du skal dog anvende dette snippet med omtanke. Hvis du f.eks. vælger kun at gemme max. tre revisioner, så kan du hurtigt under en udviklingsfase allerede ha trykket opdater ti gange og herefter fortrudt dit arbejde. Du har derfor ingen backup som du kan finde frem når du vælger at fortryde.

Hvordan fungerer den pågældende kode?

Koden er meget simpel, hvor den blot placerer den pågældende snippet i din functions.php. Du vil kunne se at i koden står der $num = 3 – Dette er antallet af revisioner som du ønsker WordPress skal gemme. Hvis du f.eks. ønsker at den max skal gemme 20 ændrer du bliver tallet 3 til at være 20. Husk også, at du bør opbevare din kode forsvarligt, hvor den skal indsættes i din functions.php placeret i dit childtheme

add_filter( ‘wp_revisions_to_keep’, ‘divi_limit_revisions’, 10, 2 );

function divi_limit_revisions( $num ) {
$num = 3;
return $num;
}