Sådan tilføjer du custom widget i dit WP admin-dashboard


Læsetid: 2 min læsning

Velkommen til dag 15 af vores WordPress-julekalender. Kig forbi hver eneste dag helt frem til jul, hvor vi vil poste nye tips og tricks relateret til WordPress hver eneste dag.

Hvis du ønsker et overblik over alle vores opslag i løbet af julen kan du se det på dette opslag

Med dette snippet kan du tilføje en custom widget til dit admin-dashboard

I den forrige låge i vores julekalender, viste vi dig hvordan du kan skjule diverse widgets i dit WordPress admin-dashboard. I dagens låge vælger vi i stedet at gå den modsatte vej, hvor vi vil vise dig, hvordan du kan tilføje din helt egen widget i dit dashboard. Der kan være mange årsager til at man vil gøre dette. Et tænkt eksempel kunne f.eks. være, hvis man sidder med kundesites, så har man mulighed for at skrive små guides eller reminders overfor sine kunder. Dette kan være med til at skabe overblik for ens kunder, så de altid ved hvad de skal gøre når de logger ind i deres WordPress admin-dashboard. Det kan selvfølgelig også være en fin måde at skrive en besked til sig selv, hvis man da har lyst eller behov for dette.

Hvordan fungerer den pågældende kode?

Koden er meget simpel, hvor den blot placerer den pågældende snippet i din functions.php. Herefter kan du meget simpelt blot udfylde teksten i koden, hvor der er gjort plads til forskellige tekstområder f.eks. med “Tab title goes here”, “Bold title here” samt “Paragraph text goes here”. Det er vigtigt at du opbevarer din kode forsvarligt, hvor den skal indsættes i din functions.php placeret i dit childtheme.

//ADD TEXT WIDGET TO ADMIN DASHBOARD

add_action(‘wp_dashboard_setup’, ‘my_custom_dashboard_widgets’);
function my_custom_dashboard_widgets() {
wp_add_dashboard_widget(‘custom_help_widget’, ‘Your Widget Tab Title Here’, ‘custom_dashboard_help’);
}

function custom_dashboard_help() {
echo ‘

BOLD TITLE HERE
Paragraph Text Goes Here.

‘;
}