Sådan fjerner du overskydende koderstumper på din WP side


Læsetid: 2 min læsning

Velkommen til dag 07 af vores WordPress-julekalender. Kig forbi hver eneste dag helt frem til jul, hvor vi vil poste nye tips og tricks relateret til WordPress hver eneste dag.

Hvis du ønsker et overblik over alle vores opslag i løbet af julen kan du se det på dette opslag

Med dette snippet kan du fjerne overskydende kodestumper i din header som både er med til at øge sikkerheden på din side.

I dagens låge har vi et snippet, som vi selv benytter på alle vores sider. Det pågældende snippet gør flere gode ting, som vi bestemt ikke kan undvære. Helt overordnet går dette snippet ind og fjerner overskydende kode i din WP header. WordPress har automatisk lagt en masse kodestumper i hederen som vi ikke finder anvendelige på nogen måder overhovedet, hvorfor vi går ind og fjerner disse på alle vores sider. Helt overordnet har WordPress valgt at have ens WordPress-version som en del af header koden, hvor man med inspect-tool vil kunne se hvilken version af WordPress den pågældende side kører. Dette er en kæmpe ulempe eftersom WordPress er opensource. Hvis du ikke har den nyeste version af WordPress, så vil hackere altså nemt kunne læse dette i din header. Der kommer konstant nye opdateringer til WordPress, hvor mange af disse er sikkerhedsopdateringer – Hvis du ikke har den nyeste er det hurtigt for en hacker blot at Google sig frem til de sikkerhedshuller som der måtte være i den WordPress-version som din side kører.
Generelt kan vi også godt lide at holde alt vores kode så clean som muligt, hvorfor der er ingen grund til at brugeren skal loade alt dette overskydende kode som ingen rigtig funktion har. Man kan derfor også tale om en lille hastighedsoptimering, denne optimering er dog meget minimal, hvor brugeren nok ikke vil kunne mærke forskellen.

Hvordan fungerer den pågældende kode?

Koden er meget simpel, hvor den blot placerer den pågældende snippet i din functions.php. Herefter vil kodestykket selv fjerne meget af det overskydende kode som ikke giver nogen fordel for nogen som helst. Husk også, at du bør opbevare din kode forsvarligt, hvor den skal indsættes i din functions.php placeret i dit childtheme

//REMOVE EXCESS HEADER TAGS

function clean_wp_header() {
remove_action(‘wp_head’, ‘wp_generator’);
remove_action(‘wp_head’, ‘rel_canonical’);
remove_action(‘wp_head’, ‘rsd_link’);
remove_action(‘wp_head’, ‘feed_links’,2);
remove_action(‘wp_head’, ‘feed_links_extra’,3);
remove_action(‘wp_head’, ‘wlwmanifest_link’);
remove_action(‘wp_head’, ‘wp_shortlink_wp_head’, 10, 0);
remove_action(‘wp_head’, ‘adjacent_posts_rel_link_wp_head’, 10, 0);
}
add_action(‘init’, ‘clean_wp_header’);