Forstå en WordPress installation


Læsetid: 1 min læsning

Har du også nogengange tænkt på hvordan WordPress er opbygget? Wordpres består af flere forskellige elementer. I dette indlæg vil vi forsøge at forklare de forskellige grundelementer som findes i en WordPress installation.

WordPress er et CMS-system, og det betyder, at du igennem et kontrolpanel (WP-admin) har adgang til at redigere det meste indhold. Når du fortager ændringer der, kan de umiddelbart ses på din hjemmeside. Er du dog lidt nørdet, og ønsker at vide hvad der faktisk sker, og hvor ændringerne træder i kræft, skal du kende til de 3 elementer i en WordPress installation.

WordPress består af 3 elementer; navnlig systemfiler, mediefiler og data til hjemmesiden. Informationen kan i princippet gemmes to steder, nemlig i en database som er tilknyttet din installation samt på din filserver. For at danne et overblik, skal du kende forskel på hvor det forskellige data bliver gemt

Til formålet har vi forsøgt at lave en lille model som forhåbentlig gerne skulle gøre denne process lidt nemmere.

Du vil normalt kun have behov for at ændre i medieelementerne, med mindre du er klar over hvad du fortager dig. Vi anbefaler dog ikke, at du begynder at rode i databasen, med du har helt styr på, hvad du laver, idet du MEGET nemt kan lave rod i din installation. Husk også altid at tage backup inden du begynder at arbejde på nogle større ændringer.