Årstal som opdaterer automatisk


Læsetid: 1 min læsning

Velkommen til dag 02 af vores WordPress-julekalender. Kig forbi hver eneste dag helt frem til jul, hvor vi vil poste nye tips og tricks relateret til WordPress hver eneste dag.

Hvis du ønsker et overblik over alle vores opslag i løbet af julen kan du se det på dette opslag

Årstal som autoopdaterer – hvorfor gøre brug af det?

I dagens låge har vi et lille snippet, som sørger for at årstal altid bliver autoopdateret efter kalenderen. Dette er f.eks. smart da vi er meget tæt på nytår, hvor denne snippet derfor kan hjælpe med automatisk at få skrevet 2019 i dine tekster de steder det er relevant, når årsskiftet er fundet sted.

Hvordan fungerer den pågældende kode?

Koden fungerer som en såkaldt [shortcode]. En shortcode er ganske simpelt et kodestykke du kan anvende i tekstfeltet på dine hjemmeside, hvor siden herefter selv vil identificerer dette kodestykke som en kommando som skal udføres. I dette eksempel er det shortcoden [year] som vil gøre, at siden automatisk henter nuværende årstal ind som tekst.

Kode som laver årstal der opdaterer automatisk i WordPress

Med nedenstående kode, vil du fremadrettet blot kunne skrive [year] i dine tekster og årstallet bliver automatisk opdateret. Husk dog, at du bør opbevare din kode forsvarligt, hvor den skal indsættes i din functions.php placeret i dit childtheme

//ADD A SHORTCODE TO DISPLAY CURRENT YEAR [year]

function year_shortcode() {
$year = date(‘Y’);
return $year;
}
add_shortcode(‘year’, ‘year_shortcode’);